צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

    .

    מאמרים

    שילוב סביבה ותזונה במחקרי nLCA
    nutritional Life Cycle Assessment

    בשנה שעברה פרסם ארגון המזון והחקלאות העולמי של האו"ם, FAO, מסמך העוסק בניתוח מחזור חיים של מוצרי מזון (תחום השייך בעיקר לעוסקים בסביבה) בדגש מעניין על ניתוח השפעות סביבתיות של מוצרי מזון, בהתחשב בערך התזונתי שלהם.קרא עוד
    הרצאתו של עדי קריו, עו"ד איל פלטק, מומחה לדיני בטיחות מתוך חצי יום עיון בנושא צמצום חשיפה משפטית על ידי הערכת העמידה בדרישות חוק בבטיחות - מבדקי אכיפה שהתקיים ב-22.4.21קרא עוד
    הרצאתו של עדי קריו, מנהל מחלקת בטיחות בשר יעוץ והדרכה, מתוך חצי יום עיון בנושא צמצום חשיפה משפטית על ידי הערכת העמידה בדרישות חוק בבטיחות - מבדקי אכיפה שהתקיים ב-22.4.21קרא עוד
    בחוץ משתוללת פנדמיה עולמית, הוראות משרד הבריאות משתנות ומחריפות מיום ליום, והתעשיה? בחלקה מוגדרת כחיונית, נאלצת להמשיך ולעבוד עם סדר היום החדש, להלן מספר טיפים לשמירה על הבריאות התעסוקתית גם מהביתקרא עוד
    היום מובן לארגונים שאיכות הסביבה אינה רק סיסמא "ירוקה", אלא נושא המשפיע על חיי כולנו, ארגונים שאינם עומדים בדרישות החוק, או בדרישות מחזיקי העניין, חשופים לא רק למשפט פלילי או עיצום כספי, אלא גם לחשיפה שלילית בתקשורת או ברשתות החברתיות, לעיתים, אפילו אם לא בוצעה עבירה כלל. על מנת לנהל את הנושא הסביבתי, הארגון יכול לאמץ את התקן הוולונטרי לניהול מערכות איכות סביבה ת"יISO 14001.
    קרא עוד
    במדינה בה 50-60 אנשים כל שנה הולכים לעבוד ולא חוזרים הביתה, ועוד אלפים נפצעים, כל מי שמעסיק אנשים חייב לשאול את עצמו "האם עשיתי את כל מה שניתן לעשות כדי שכל מי שעובד"אני ישן בשקט כי אני עומד בכל דרישות החוק" אינה תשובה הולמת. יש המון דברים שניתן לעשות מעבר לדרישת החוק. אחד מהם הוא אימוץ התקן הבינלאומי הוולונטרי החדש ISO 45001. עבורי בטוח שישלים את עבודתו ללא פגע?"קרא עוד
    מזון לא זורקים!
    האמנם? הידעת שכשליש מכל המזון המיוצר בכדור הארץ לעולם לא יזכה להיאכל, אלא ימצא את עצמו בפח האשפה? בכל דקה נזרקת כמות מזון שניתן היה להאכיל בה 4,000 אנשים למשך שנה! זה מטורף וזה חייב להיפסק.
    קרא עוד
    MED-TEST הוא אחד הפרויקטים בתוכנית SWITCH MED אשר הושקה על ידי ארגון UNIDO (United Nation Industry Development Organization). מתרכז בהטמעת מתודולוגיית TEST (Transfer of Environmentally Sound Technology) במטרה לשפר את התחרותיות והביצועים הסביבתיים-כלכליים של המגזר התעשייתיקרא עוד
    9/02/2017
    הרגולציה הסביבתית הולכת ומתהדקת בשנים האחרונות, זאת יודע כל מי שתחום עיסוקו בארגון נוגע נגיעה כלשהי לתחום איכות הסביבה.
    המשרד להגנת הסביבה נכנס לפעילות אינטנסיבית מול התעשייה, אם באמצעות חקיקה מתקדמת בנושאים שונים ואם באמצעות הגברת האכיפה.קרא עוד
    14/02/2017
    חברות רבות החלו להפנים את הצורך במדידת הביצועים הסביבתיים שלהן והשוואתם לביצועי מפעלים בעלי אופי דומה בחברה, או להשוואה לבנצ'מרק לתחום הייצור הרלוונטי בחברות מקבילות.קרא עוד
    16/02/2017
    ארגונים רבים מאוד בעולם, קטנים כגדולים, כבר הטמיעו מערכות ניהול סביבה לפי תקן ISO 14001. נכון להיום ניתנו מעל 300,000 תעודות לתקן ISO 14001 ב-171 מדינות ברחבי העולם.קרא עוד
    16/02/2017
    חוק הגנת הסביבה (פליטות והעברות לסביבה – חובות דיווח ומרשם), התשע"ב – 2012 המוכר יותר כחוק ה PRTR נכנס לתוקפו באפריל 2012. חוק זה עוסק בחובות מפעלים לדיווח לגבי כלל הפליטות וההעברות (כל פינוי של חומר מזהם או פסולת אל מחוץ למפעל, לרבות שפכים) הנובעות מפעילויותיהם. החוק מונה 114 חומרים בחלוקה לפי יעדי הפליטה שלהם: אוויר, מים, ים או קרקע. כמו כן מחייב החוק דיווח לגבי כמויות פסולות, שפכים, צריכת חשמל ומים.קרא עוד
    חוק האריזות החדש נכנס לתוקף ב-1.3.2011 ועתיד להשפיע באופן משמעותי על כל הארגונים בארץ העוסקים בייצור ושיווק מוצרי צריכה.
    החוק אמור להביא להקטנת ההשפעה הסביבתית של אריזות ע"י צמצום כמות הפסולת המועברת למזבלות. על מנת להשיג מטרה זו מטיל החוק אחריות ישירה ומורחבת על יצרנים ויבואנים של מוצרים ארוזים. זה כולל דיווח על כמויות האריזה ומיחזור הפסולות השונות הנוצרות מאריזות מוצריהם.
    קרא עוד
    זיהום אוויר שנגרם מפליטות בתעשייה נחשב כבר שנים לסיכון פיננסי לכל דבר ועניין. עלויות צמצום הזיהום כתוצאה מדרישות הרגולטור, קנסות והליכים משפטיים, ובמקרים נדירים – גם צווים אישיים נגד מנהלי המפעלים והחברות מהווים היום אתגר לא קטן. אולם מסתבר, שגם זיהום אוויר בתוך בניינים יכול לפגוע בביצועי החברות. המידע המפתיע עוד יותר הוא שהסיכון גבוה יותר דווקא בחברות לא תעשייתיות, כאלה שמתאפיינות ב"עבודה משרדית". איך זה ייתכן?קרא עוד
    צוות איכות הסביבה בחברת שר ייעוץ והדרכה נערך לסייע לארגונים להתארגן לקראת העמידה בדרישות החוק. החברה מציעה לארגונים המעוניינים תכנית בת ששה שלבים אשר תבטיח מעבר חלק ומסודר ותמנע פאניקה של הרגע האחרון.

    קרא עוד
    על פי סקר אריזות המזון הגלובאלי של חברת נילסן שהתפרסם בפברואר 2008, כמעט אחד מכל שני צרכנים בעולם היה מוכן לוותר על אריזות נוחות אם הדבר ייטיב עם הסביבה. יחד עם זאת, נטייה זו לא קיימת אם צריך לוותר על בטיחות המזון.קרא עוד
    עבור לתוכן העמוד