צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

בטיחות מזון

מה עדיף? לגעת במזון מוכן לאכילה עם ידיים נקיות ומחוטאות או עם כפפה חד פעמית נקיה? מסמך זה מביא את עמדת רשות המזון והתרופות בארה"בקרא עוד
תקציר דו"ח ה- CSPI על עשרת המזונות (שבפיקוח ה- FDA) המסוכנים ביותר בארה"ב לפי נתוני תחלואה בין 1990 ל- 2006קרא עוד
בשנת 2003 הקהילה האירופית יזמה את פרויקט HEATOX לבחינת ההשלכות של התפתחות רעלנים במזונות מבושלים. משמעות השם היא: Heat-generated Food Toxicants. אחרי 40 חודשי מחקר בו היו מעורבים מאות חוקרים מעשרות מדינות הדו"ח הסופי התפרסם. מאז המידע כל הזמן מעדכן...קרא עוד
מחקר חדש מגלה ששקיות ידידותיות עלולות להיות מזוהמות בפתוגנים העוברים במזוןקרא עוד
בשלושים השנים האחרונות משפר הטעם מונוסודיום גלוטמט (MSG) זכה ליחסי ציבור מאד רעים. התוסף הכל כך נפוץ הזה הפך בהדרגה לאויב העם ולדבר שיש להימנע ממנו.קרא עוד
החומר ביספנול A מצוי בחלק מחומרי האריזה והכלים שבאים במגע עם מזון. נעשה שימוש בביספנול A בייצור פוליקרבונאט ורזינים אפוקסי-פנוליים. פוליקרבונאט הוא חומר פלסטי המשמש לבקבוקים לתינוקות, בקבוקים למתקני מים מינרליים, צנרת מים, כלי מטבח וכו'. רזינים אפוקסי פנוליים כלולים בשכבת הלקה של קופסאות שימורים ובחלק הפנימי של מכסי מתכת של צנצנות ובקבוקים ומיכלי יין.קרא עוד
הבטחת איכות בתעשיית המזון והמשקאות עברה מהפיכה של ממש מאז 1994. תחילתו של השינוי היה בחדירה מסיבית של תקן ISO 9002 למפעלי מזון ולתעשיות הנלוות. מאמר זה סוקר את מערכות ניהול האיכות בתעשיית המזון ואת המניעים המרכזיים בהתפתחותם. המאמר מתאר את התהליך האבולוציוני שהביא להשקת התקן לניהול מערכות בטיחות מזון, ISO 22000, ומציג את התקן.קרא עוד
הסוכנות הגרמנית להערכת סיכונים (BfR) פרסמה את המסקנות של קבוצת עבודה אשר בחנה את הסיכון מהחומר הכימי di-isobutyl-phthalate המכונה DiBp. לחומר יש השלכות פוטנציאליות בריאותיות והוא נמצא ברמות מדאיגות במזונות הארוזים בקרטוןקרא עוד
מחלת הבוטוליזם ("נקנקת" בעברית) נגרמת מרעלן הבוטולינום הקטלני המופרש מחיידקי קלוסטרידיום בוטולינום. הרעלן משפיע על מערכת העצבים המרכזית וגורם לשיתוק שרירים ואף למוות. סימני מחלה ראשוניים מתחילים להופיע כבר כ- 18-36 שעות מאכילת המוצר הנגוע.קרא עוד
רשתות השיווק הגדולות הסכימו להכרה הדדיתקרא עוד
נגסת בקיווי עסיסי? שתית כוסית וודקה? התענגת על חפיסת שוקולד? ייתכן שנפלת קורבן למוצר מזויף!
בדו"ח מקיף המתפרסם מטעם הארגון העולמי לפיתוח ושיתוף פעולה כלכלי (OECD) מסתבר שמדובר בבעיה עולמית חשובה. ה- OECD עוסק בזיוף מוצרים בכלל והמזון תופס חלק קטן, אך חשוב מהתחום.
קרא עוד
בזמן כהונתו הראשונה של בנימין נתניהו בראשות הממשלה, הבהלה סביב מחלת הפרה המשוגעת הייתה בעיצומה. מספרים, שבעת אחד הביקורים הממלכתיים של ראש הממשלה בבריטניה הוא ורעייתו ומספר אנשי פמליה סעדו סעודה חגיגית באחת המסעדות היוקרתיות בלונדון. כשנתניהו ביקש להזמין אומצת בקר עסיסית, אחד היועצים שלו לחש לו "אדוני, מה עם הפרה המשוגעת?". נתניהו ענה ללא היסוס, "שתזמין מה שהיא רוצה.".קרא עוד
בחג האהבה, בפברואר 2003, אשה כבת 20 מצאה את עצמה בטיפול נמרץ ב- Mayo Clinic בארה"ב, בעקבות נשיקה לוהטת עם החבר שלה. בתחילה היא סברה שההתרגשות של הארוע הרומנטי, היא שגורמת לה לפריחה בשפתיים ובצואר, אולם כשהתחילה להרגיש שהיא נחנקת ונתקפה בכאבי בטן, בחילה וגלי חום הובלה לחדר מיון שם הצליחו ברגע האחרון להציל את חייה.קרא עוד
מהו תהליך ולידציה?
תהליך המאשר / מוכיח באופן מתועד שפעולה שאנו מבצעים אכן אפקטיבית, יעילה ומתאימה לצורך השגת המטרה שיועדה לאותה פעולה.
בתהליך ניקיון מטרת הולידציה היא להוכיח שתהליך הניקיון אכן אפקטיבי בהסרת שאריות מוצר, שלא נשארות שאריות של חומרי ניקוי ושסיכון לזיהום מיקרוביולוגי נמנע.קרא עוד
באפריל 2002 דווח על מקרה חמור של דלקת קרום המוח במחלקת הפגים בבית חולים בטנסי, ארה"ב. אצל עשרה תינוקות מתוך 49 אשר שהו במחלקה באותו הזמן אובחן החיידק אנטרובקטר סקאזקי (Enterobacter Sakazakii ), ששמו שונה מאז לכרונובקטר.
העקבות הובילו לאבקת פורמולה לתינוקות אשר הייתה מזוהמת בחיידק. בעקבות כך, היצרן הודיע על החזרה יזומה של האצווה החשודה.קרא עוד
צריכת מזון שהינו בטוח לאכילה חשובה בכל תקופה בחיים, אך חשובה שבעתיים בתקופת ההיריון. כמעט לכל אישה הרה נדמה כי במהלך ההיריון כל אחד יכול להעיר כרצונו מה אסור ומה מותר לה לאכול. לעיתים קרובות מדובר בהמלצות חסרות בסיס, המסתמכות על מיתוסים שונים ומשונים כמיטב המסורת.

קרא עוד
9/01/2011
התפרצות של מחלה העוברת במזון היא הסיוט של כל מי שמעורב בענף ההסעדה. מדי שני עשרות אלפי אנשים נפגעים ממזון שנאכל במסעדות, באירועים ובקפיטריות ברחבי העולם ועשרות ארגונים פושטים רגל ונסגרים בעקבות אירועים מסוג זה.
רוב אירועי בטיחות המזון ניתנים למניעה באמצעות חינוך של עובדים ומנהלים. מאמר זה סוקר מספר מחקרים עדכניים שרוכזו על ידי ה CDC בארה"ב, כולם בנושא התנהגות עובדים ומנהלים בענף ההסעדה.קרא עוד
ארגונים בתחום המזון והחקלאות משקיעים הון עתק במערכות ניהול האיכות ובטיחות המזון שלהם. מערכות אלה מצריכות כתיבת נהלים, הוראות ומפרטים, מחייבות קיום תכניות הדרכה מקיפות ומתועדות, מאלצות את הארגון לאסוף נתונים, למדוד, לנתח ולתעד הפקת לקחים, למנות מנהל/ת ה"א, לכתוב הגדרות תפקיד, לקיים דיונים וסקרים, להשקיע בכיול ואחזקה מונעת ועוד ועוד.

קרא עוד
עבור לתוכן העמוד