צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

    .

    קורס מקוון PCQI משולב עם ראשי צוות בטיחות מזון

     

    רקע:

     

    על פי חוק המזון האמריקאי, כל ארגון המייצר מזון עבור ארה"ב חייב למנות אדם שירכז את תכנית בטיחות המזון של המפעל, אדם זה הוא ה-PCQI.

    על פי דרישות תקן ISO 22000/FSSC 22000, לצוות בטיחות מזון ימונה אדם אשר יארגן וינהל את עבודת הצוות, אדם זה הוא ראש צוות בטיחות המזון.

    בלעדי בישראל ובשפה העברית הכשרה אחת  עבור שתי הדרישות.

     

    קורס בלעדי וייחודי זה מאפשר לאנשי מפתח בענף המזון לזכות בהכשרה כפולה:

     

    1. Preventive Controls Qualified Individual - PCQI - על פי חוק המזון האמריקאי  (Food Safety Modernization Act - FSMA) כל ארגון המייצר מזון עבור ארה"ב חייב למנות אדם שירכז את תוכנית בטיחות המזון של המפעל. אדם זה הוא ה-PCQI. מדובר בתפקיד מקצועי עם אחריות כוללת על תוכנית בטיחות המזון, התיקוף והאימות. האדם צריך להיות בוגר קורס PCQI המועבר על ידי מדריך עם הסמכה המוכרת על ידי ה-FDA או להיות בעל כשירות מוכחת מבוססת ניסיון והשכלה.
    2. ראש צוות בטיחות מזון: לפי דרישות ת"י FSSC 22000/ISO 22000, ארגון מוסמך חייב למנות ראש צוות בטיחות מזון אשר עבר הכשרה הולמת. אדם זה אחראי לרכז את נושאי בטיחות המזון בארגון.

    בארגונים אשר מחזיקים במערכת לניהול בטיחות מזון מותעדת וגם מייצאים מזון לארה"ב, ניתן למנות אדם אחד שימלא את שני התפקידים ובתנאי שהוא קיבל הכשרה הולמת. לעיתים בוחרים ארגונים להכשיר מספר PCQI/ראשי צוותים, בהתאם לגודל ומורכבות הארגון.

     

    שלחנו לארה"ב את מנהל הלמידה שלנו, ד"ר דיויד רוזנבלט, כדי לקבל את ההסמכה הנדרשת להוביל קורס PCQI.

    החומרים והתכנים נכתבו על פי תכנית הלימודים המוכרת של ה-FDA. הקורס ותכניו בשפה העברית.

     

    תכנים:

    • היכרות עם דרישות FSMA
    • היכרות עם דרישות FSSC 22000
    • כלים לביצוע סקר גורמי סיכון (HACCP/HARPC)
    • היכרות עם גורמי סיכון בטיחות מזון ואמצעי בקרה
    • תרגולים

    למסיימים בהצלחה (מותנה בעמידה במבחן) יוענקו שתי תעודות:

    1. תעודת PCQI המוכרת ע"י ה-FDA

    2. תעודת ראש צוות בטיחות מזון עם הכרה של האיגוד ישראלי לאיכות.

     

    עלויות ומידע נוסף:

     

    הקורס יתקיים באופן מקוון (פלטפורמת ZOOM) בתאריכים 4+6+10+12/10


    עלות למשתתף בקורס המלא תהיה 3,300 ש"ח + מע"מ ועבור המעוניינים בקורס PCQI בלבד (ללא השלמה לראש צוות בטיחות מזון) 2,400 ש"ח + מע"מ

     

    השתתפות בקורס מצריכה גישה למחשב, אינטרנט יציב, מצלמה, מיקרופון ורמקול. קישור ישלח לנרשמים בסמוך למועד תחילת ההדרכה.

    פתיחת הקורס מותנית במספר נרשמים מינימאלי

     

    תכני הקורס ו/או המרצים עשויים להשתנות



    תאריך 4/10/2021 09:00 - 12/10/2021 17:30
    מיקום קורס מקוון (פלטפורמת ZOOM)
    מארגן האירוע שר יעוץ והדרכה
    עבור לתוכן העמוד