קורס עקרונות סימון מזון באיחוד האירופי
רקע:
הכרת והבנת דרישות סימון מזון באיחוד האירופי
מהווה נדבך חשוב עבור כלל תעשיית המזון בישראל, וביניהם יצרנים, יבואנים, יצואנים
ועובדי המגזר הציבורי. פעמים רבות הרגולציה בישראל נשענת על הרגולציה באיחוד
האירופי, כך שהבנת הדרישות האירופאיות עשויה לתרום להעמקת ההבנה של הדרישות
בישראל.
סימון נכון התואם לדרישות, יקטין את הסיכון
לעיכוב מוצרים בכניסה למדינת היעד, לתהליכי Recall ו/או למעורבות הרגולטור באמצעות אכיפה.
מטרת הקורס הינה לתת רקע על מבנה רגולציית סימון
המזון ולפרט את דרישות הסימון הפרטניות למוצרי מזון באיחוד, תוך מתן דגש על
ההבדלים בין דרישות הסימון בישראל לדרישות המקבילות באיחוד האירופי.
הקורס יכלול תרגולים לכל אורכו לצורך הטמעת
הנושאים הנלמדים.
הקורס ירוכז ע"י מירית זמירי-הדר,
מנהלת תחום רגולציה בינלאומית בחברת שר יעוץ והדרכה
תכני הקורס:
European Union – Basic facts
Workshop/Discussion: Understanding EU
terminology
Food Information to Consumers Regulation (FIC)
Name of the food
Ingredient list
Additional mandatory labelling requirements
Nutrition labelling: New nutrition format
Product specific indications and voluntary
information identification mark
Common labelling errors and tips for
multi-lingual labelling approvals
National quirks: Examples of selected
additional national requirements
The Food Improvements Agents Package
- Labeling requirements for
foods containing flavorings
The EU Regulation on Nutrition and Health
Claims
Marketing Claims in the UK and EU countries
עלויות ומידע כללי:
עלות: 2,400 ש"ח +
מע"מ
הקורס יתקיים במרכז
הארץ. מיקום מדויק יעודכן בהמשך
תכני הקורס ו/או המרצים עשויים להשתנות, פתיחת הקורס מותנית במספר נרשמים מינימאלי, מספר המקומות מוגבל.