צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

זיוף מזון - איום מדאיג

הגדל

נגסת בקיווי עסיסי? שתית כוסית וודקה? התענגת על חפיסת שוקולד? ייתכן שנפלת קורבן למוצר מזויף!

בדו"ח מקיף המתפרסם מטעם ה-OECD, מסתבר שמדובר בבעיה עולמית חשובה. ה- OECD עוסק בזיוף מוצרים בכלל והמזון תופס חלק קטן, אך חשוב מהתחום.

הארגון מעריך את התופעה של מוצרים פיראטיים בהיקף של לפחות 200 מיליארד דולר בשנה. יש המעריכים כי בפועל מדובר על כמה מאות מיליארדים יותר מזה. בשנת 2006 מעל מיליון פריטי מזון מזויפים נתפסו על ידי השלטונות במדינות החברות ב- OECD. הדו"ח מספר שטורקיה היא הזייפנית העיקרית של מזון ומשקאות, אחריה סין, סינגפור, הונגריה וטוניסיה.

הארגון קורא לממשלות של המדינות החברות להשקיע יותר משאבים במערכות איסוף ודיווח ובאכיפה.

יותר ויותר יצרנים פונים כיום למערכות סימון ועקיבות מתקדמות כגון תוויות הולוגרמיות, סימני אותנטיות סמויים על האריזה, שבבי RFID ועוד, במטרה למנוע זיופים. זיהוי זיופים בתוצרת חקלאית מהווה אתגר הרבה יותר גדול אך גם בתחום זה ישנה התקדמות.

על פי הדו"ח, בראש מצעד מוצרי המזון המזויפים ניתן למצוא קיווי, ירקות משומרים, אבקת חלב, חמאה, מזון לתינוקות, קפה נמס, משקאות אלכוהוליים, ממתקים ועוד.

כשמדובר במזון, מעבר לפגיעה הכלכלית ולפגיעה בקניין רוחני, קיימת סכנה נוספת של פגיעה בבריאות הציבור. עובדה זו מחייבת את היצרנים והממשלות להעמיד את הנושא במקום משמעותי על סדר היום.

עבור לתוכן העמוד