צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

    .

    חדשות מהינשוף גיליון 63

    20/01/2013

     

    זן חדש של נורו-וירוס מתפשט בעולם

     

    מרכז בקרת המחלות האירופי ECDC מפרסם מאמר על התפשטות זו חדש של נורו-וירוס. וריאנט NoV GII.4 המכונה סידני 2012 החל לפגוע באנשים לקראת סוף 2012 וחלה עלייה מתמדת בתחלואה ממנו ברחבי העולם. המדענים ברשת NoroNet העולמית מעריכים שהזן החדש עלול להיות יותר וירולנטי מוריאנטים קודמים ומעודדים בתי חולים ושלטונות בריאות להיערך בהתאם.

     

    נורו-וירוס הוא אחד הגורמים העיקריים לדלקות במערכת העיכול אשר מועברות במזון ובמים. מסלול ההדבקה הוא פיקו-אורלי וקשור בעיקר מאי הקפדה על תנאי היגיינה נאותים בארגונים העוסקים במזון והסעדה. המחלה היא בדרך כלל קלה, אך באוכלוסיות מוחלשות היא יכולה לגרום לסיבוכים משמעותיים ואף למוות.

     

    בחודש דצמבר התבשרנו על עבודתו הנאמנה של המכונה "לארי המקיא", מכשיר בריטי המדמה הקאה. לארי משמש לחקירת פוטנציאל ההתפשטות של הנגיף בזמן הקאה.

     

    למאמר המלא

     

    בריטניה - ארוחת חג קטלנית

     

    עיתוני בריטניה מדווחים על התפרצות של דלקת מעיים אשר פגעה ביותר משלושים אנשים, ביניהם אשה בת 40 שנפטרה. גורם התחלואה הוא חיידקי קלוסטרידיום פרפינג'נס. כל הנפגעים השתתפו בסעודת חג המולד בפאב במלון Railway בעיירה הורנצ'ירץ' שנמצאת באסקס.
     
    תחלואה מקלוסטרידיום פרפרינג'נס אופיינית למוצרי בשר מבושלים אשר נחשפו לטמפרטורה לא הולמת אחרי הבישול. בגלל שמדובר בחיידק שמייצר נבגים עמידים בחום, הבישול הורג את החיידקים, יחד עם פתוגנים אחרים אם ישנם, ומותיר את הנבגים. כל עוד המזון נשמר חם או קר עד להגשה לא תהיה התפתחות, אך אם המזון שוהה בטמפ' שאינה קרה ואינה חמה מספיק, הנבגים יתפתחו והמזון יהפוך להיות מסוכן מחדש.
     

     

     

    ארה"ב - התפרצות המונית מסלמונלה במלון: סיכום החקירה

     

    בין החודשים יולי לספטמבר, 2012, דווחו מעל 260 מקרי סלמונלוזיס, מתוכם שלושה מקרי מוות, באירוע שנקשר לצריכת מלון של Chamberlain Farms שבמדינת אינדיאנה. בסוף דצמבר, מנהל המזון והתרופות הוציא מכתב אזהרה לבעלים ובו סיכום האירוע וממצאי החקירה.
     
    במסמך תוארו המקרים בהם נמצאו חיידקים עם טביעת אצבע גנטית זהה לאלה שגרמו לתחלואה הן על הפרי עצמו והן בסביבת העבודה. כמו כן תוארו ליקויים מהותיים בתנאי האחסון והאריזה של המלונים כגון פעילות ציפורים ולשלשת באולם האריזה, ציוד מלוכלך ולא מתוחזק, שימוש במשטחי מגע עם מזון שאינם מתאימים ועוד.
     

     

     

    קנדה - התפרצות א. קולי מחסה שהופצה למסעדות מזון מהיר

     

    שלטונות קנדה הודיעו על המקרה השלושים של תחלואה מא. קולי O157:H7 בחסה קצוצה שמקורה בארה"ב. החסה שווקה למסעדות של KFC וטאקו בל על ידי החברה האמריקאית FreshPoint הפועלת בקליפורניה.
    הינשוף ממשיך לעקוב...
     
     
     

    אוסטרליה - התפרצות קטלנית של ליסטריוזיס מגבינה רכה

     

    שלטונות אוסטרליה מדווחים על התפרצות של ליסטריוזיס. עד כה דווח על 18מקרים ביניהם שני מקרי מוות והפלה אחת. התחלואה נקשרה לגבינות רכות של חברת Jindi, יצרנית הגבינה הגדולה ביותר באוסטרליה. כל הגבינות שיוצרו במפעל עד השלושה עשר בינואר הורדו מהמדפים. מקור הכשל אשר אפשר את האירוע לא פורסם. הינשוף ממשיך לעקוב.

     

    מקור הידיעה 

     

     

    בריטניה - חשד לבשר סוסים בתוך המבורגר בקר

     
    רשתות שיווק באנגליה ואירלנד מורידות מהמדפים מעל עשרה מיליון המבורגרים קפואים מחשש להימצאות בשר סוס במוצרים. המוצרים יוצרו על ידי חברת Silvercrest Foods האירית. בדיקות DNA שבוצעו במספר מוצרים העלו נוכחות של חלבון שמקורו בבשר סוס, אשר נאכל במספר מדינות אירופאיות, אך נחשב בלתי מקובל בבריטניה.
     
    חברת האם של Silvercrest, ענקית המזון ABP, טוענת שמקור הזיהום הוא ככל הנראה בתוסף חלבוני אשר מוסיפים לתערובת הבשר. התוסף נרכש מספק ספרדי או הולנדי. המפעל נסגר עד שיסיימו לבצע ניקיונות. כל המוצרים המעורבים הורדו מהמדפים. החברה הודיעה כי מעתה היא תכלול בדיקות DNA באופן שגרתי כדי להבטיח את אמינות מקורות החלבון.
     
    הינשוף מדגיש כי לא מדובר על בעיה של בטיחות מזון, אלא של פגיעה תדמיתית.
     

     

    עבור לתוכן העמוד