צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

    .

    חדשות מהינשוף גיליון 72

    6/07/2014

     

    בריטניה - לא לשטוף ת'עוף!

     

    סוכנות בטיחות המזון הבריטית יוצאת בקמפיין נגד ההרגל לשטוף עוף לפני הבישול. על פי מחקר שהם עשו, בזמן שטיפת העוף מתחת לברז בכיור של המטבח, טיפות מתפזרות למרחק של 50 עד 70 ס"מ ובכל טיפה עלולים להימצא עשרות אלפי חיידקי קמפילובקטר ג'ג'וני. חיידק זה, הנפוץ מאד בעוף גולמי, הוא גורם התחלואה ממזון הנפוץ ביותר בבריטניה.

    הסוכנות מדריכה את הציבור כי אין כל צורך לשטוף עוף וכי בבישול יסודי כל החיידקים המסוכנים ימותו. הדבר המסוכן הוא נוכחות של החיידק במקומות סמוכים לזירת הכנת העוף אשר לא יזכו לבישול יסודי, כגון כלים, סלטים, משקאות, קינוחים, ידיים וכו'.

    על פי פרסומי האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות הישראלי, בשנת 2013 דווחו מעל 5300 מקרי קמפילובקטריוזיס בישראל. מעל 2100 מקרים דווחו ב 2014 עד אמצע חודש מאי! 

    המחלה אינה מסוכנת מאד בדרך כלל, אך היא מאד לא נעימה. מעבר לכך, אחוז קטן מהחולים עלול לפתח תסמונת קשה המכונה תסמונת גיליאן ברה, אשר עלולה לגרום לדרגות שונות של שיתוק בלתי הפיך.

     

    מידע על תסמונת גיליאן ברה

    מידע על החיידק

    מקור הידיעה

     

    ארה"ב - התפרצות סלמונלה בצפון קרולינה

      

    מחלקת הבריאות המחוזית בצפון קרוליינה חוקרת התפרצות הקשורה למסעדה המכונה "מסעדת פרופר".  זוהו כבר 37 אנשים עם סימנים של סלמונלוזיס: שלשול, כאב בטן, חום, בחילות והקאות. הקשר בין התחלואה לבין הביקור במסעדה הוכח וכעת התחילו ליזום תביעות משפטיות נגד המסעדה. הינשוף מזכיר, שבהחלטה תקדימית של בית המשפט העליון בארה"ב, ניתן להרשיע מסעדה בגרימת מחלה מבלי להוכיח את נוכחות הגורם המזהם, אם ישנן עדויות מתועדות להפרות בטיחות מזון בתקופה שהובילה אל האירוע.

    מקור הידיעה

     

    סקוטלנד - א. קולי מאכילת המבורגרים בקונצרט

      

    שלטונות הבריאות ב Glasgow פרסמו ממצאי תחקיר הנוגע ל 22 מקרי תחלואה מחיידקי א. קולי  מזן השייך למשפחת חיידקי ה VTEC  אשר עלולים לגרום למחלת מעיים קשה מאד, לגרום לפגיעה בלתי הפיכה בכליות ואף לגרום למוות.

    מהתחקיר עולה כי מקור התחלואה היה בהמבורגרים שנמכרו בהידרו ארנה, מרכז מופעים חדשני. מהנהלת המרכז נמסר כי הם עובדים עם חברת ההסעדה שזכתה במכרז להפעלת המזנונים ללימוד המקרה ויישום שיפורים נדרשים.

    הינשוף מזכיר כי חשוב לבשל מוצרי בשר טחון היטב על מנת להגן על הציבור מפני פגיעה קשה שמקורה בא. קולי. הנקודה בה הטיפול התרמי מתרחש צריכה להיות מנוהלת כנקודת בקרה קריטית (CCP) עם כל המשתמע מכך.

    מקור הידיעה

     

     

    ארה"ב - ריקול לקרקרים ללא גלוטן מחשש לסלמונלה

     

    מאפיית בפטיסטה בוויסקונסין מבצעת ריקול לקרקרים ללא גלוטן בשל חשש לזיהום בסלמונלה שמקורו בתערובת התיבול שמפזרים על הקרקר בתהליך הייצור. ספקית התבלינים חברת קרי הודיעה על ריקול לתבלינים שלה מחשש לסלמונלה ובעקבות זאת מאפיית בפטיסטה נקטה באמצעי זהירות והחזירה את מוצריה. לא דווח על תחלואה הקשורה לצריכת מוצרים אלה.

    מקור הידיעה

     

    סין - חמישה מתים מאכילת חטיף רעיל

     

    העיתונות בסין מדווחת על הרעלה המונית במחוז Yunnan מאכילת חטיפים העשויים מקמח תירס מותסס. מקור ההרעלה הוא חיידק תסיסה המכונה Burkholderia gladioli pathovar  cocovenenans אשר מייצר את הרעלן הקטלני Bongkrekic acid.

    החטיף שנאכל קרוי diaojiangba וכבר יצאו בסין אזהרות לא להכין אותו מחשש להופעת מחלה זו. בשנת 2006 מתו ארבעה אנשים במחוז Guizhou מאותה סיבה.

     

    התופעה מוכרת גם מצריכת טמפה של בוטנים או קוקוס באינדונזיה. התייחסות למניעת תחלואה מהרעלן קיימת במסמך שפורסם על ידי FAO ב 1998 העוסק בהנצלת פירות וירקות על ידי תסיסה במדינות מתפתחות.

     

    באירוע מתו חמישה בני אדם ועוד 17 חלו.

     

    מקור הידיעה

     

    ארה"ב - בקרוב הנחיות חדשות לצריכת דגים עבור נשים בהריון מחשש לחשיפה לכספית

    בשנת 2010 מנהל המזון והתרופות פרסמה המלצות לנשים בהריון, נשים המתכננות הריון וילדים קטנים לגבי סוגי דגים מהם כדאי להימנע ולגבי הגבלת צריכת דגים באופן כללי. ההמלצות התבססו על הערכה לגבי הסבירות לנוכחות כספית במאכלי ים והסכנה של מתכת כבדה זו.

    כולם כועסים על ההמלצות... מגדלי הדגים טוענים שזו בהלת שווא ושהדבר גורם לירידה בצריכת הדגים בכלל ולחוסר במקור חשוב של חומצות שומן מסוג אומגה 3 הנחוצות, בין היתר, להתפתחות המוח. ארגוני הצרכנים לא מרוצים כי הם רוצים חקיקה יותר מחמירה וחד משמעית הכוללת חובת סימון.

    כעת, מרגרט המבורג, ראש מנהל המזון והתרופות בארה"ב אומרת שהם מתכוונים לצאת עם המלצות יותר ברורות המבוססות על מחקר עדכני, אך אין כוונה לחייב סימון. גם מהלך זה לא משביע את רצונם של כל בעלי העניין...

    הינשוף ממשיך לעקוב

    מקור הידיעה

      

     

    ארה"ב - ריקול לצלוחיות הגשה מחשש לעופרת וקדמיום בדקורציה

      

    חברת Princess House אשר עוסקת בהפצה ומכירה של כלי שולחן ומוצרים לבית, הודיעה ​​היום כי כתוצאה מאכיפה פנימית ובדיקת מוצר עצמאית, היא מבצעת ריקול של דגם צלחות הגשה טנג'רין בשל חשש להימצאות קדמיום ועופרת בקישוט של הצלוחית הדקורטיבית. לא דווח על תחלואה הקשורה למוצר זה.

    הינשוף מזכיר שגם בארץ היו מקרים של ריקול על רקע נוכחות של מתכות כבדות באביזרי קידום מכירות. חשוב שנושא זה ייכלל בתכנית בטיחות המוצר ושהאביזרים יאושרו על ידי מכון התקנים.

    הודעה מהחברה

    מקור הידיעה 

     

     

    פרסום חדש - רוב מקרי הנורו-וירוס קשורים לאכילה במסעדות

     

    התפרצויות norovirus על ספינות שייט עשויות לתפוס כותרות, אך מבדיקה של המרכז לבקרת מחלות בארה"ב נמצא שהתפרצויות ממזון מזוהם במסעדות הן הרבה יותר נפוצות. דו"ח שפורסם בחודש שעבר סקר 1,008 התפרצויות norovirus ממזון בין השנים 2009 ו 2012 ונמצא כי עובדי הסעדה (מלצרים, טבחים וכו') גרמו ל 70 אחוזים מההתפרצויות. ה CDC ממליץ כי חברות העוסקות בהסעדה או מסעידות את עובדיהן צריכות להכשיר עובדי שירות מזון לעבודה לפי נהלי בטיחות מזון.

     

    חברת שר יעוף והדרכה מציעה מגוון פתרונות הדרכה אפקטיביים לעובדי ענפי המסעדנות וההסעדה. צפו לדוגמא בלומדה המחנכת עובדי מזון לרחיצת ידיים.

     

    קישור לפרסום החדש

     

     

    מלזיה - שערוריית שאריות חזיר בשוקולד Cadbury's - עדכון

     

    העולם המוסלמי כמרקחה לאחר שבדיקות מעבדה זיהו שאריות DNA ממקור חזיר בשוקולד של חברת קדבוריז הנמכר במדינה המוסלמית מלזיה. מבדיקות שנערכו למוצרים בתחילת יוני על ידי JAKIM, הארגון שנתן את אישור החלאל, לא נמצאו שאריות DNA של חזיר. ייתכן שמדובר בזיהום צולב של המוצרים לאחר יציאתם מהמפעל, אך ב JAKIM טוענים שמדובר בחבלה בזדון. המוסלמים אינם רגועים ומדינות מוסלמיות כמו דובאי, ערב הסעודית ואינדונזיה עורכות בדיקות אצלן למוצרי השוקולד להסרת הספק. הינשוף ממשיך לעקוב...

     

    מקור הידיעה

    עבור לתוכן העמוד