צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

יעוץ מקצועי וליווי למערכות ניהול בטיחות מוצר

הגדל

רקע:


יצרניות המזון הגדולות חרטו על דגלן, לצד מחויבותן לאיכות, חדשנות ושביעות רצון הלקוח גם את בטיחות המזון. אירועי הרעלות מזון מקבלים כיום סיקור נרחב בכלי התקשורת והמודעות הצרכנית לנושא גוברת. בנוסף, הרשויות דורשות ממפעלים בשרשרת המזון עמידה בכללי בטיחות מזון כתנאי לסימון תנאי יצור נאותים (GMP) או כתנאי לייצוא מוצרים מן החי (תוצרת חלב, בשר, עוף ודגים, ביצים).


קיים מגוון רחב של תקנים העוסקים בבטיחות מזון, ביניהם:

  • HACCP
  • HACCP שירותים וטרינריים
  • FSSC 22000/ISO 22000
  • PAS 220
  • BRC ו- BRC-IoP
  • IFS
  • GolobalGAP
  • ועוד

לכל אחד מהתקנים דגשים שונים. המשותף להם הוא גישת המניעה, צמצום והפחתת הסיכון לבריאות הציבור. עקרון זה מושג על ידי ביצוע ניתוח סיכונים וקביעת נקודות בקרה קריטיות לפי עקרונות ה- HACCP.

בנוסף לדרישה לביצוע ניתוח סיכונים, קיימת דרישה למערכת ניהולית הכוללת בקרת תיעוד, הדרכה, הוראות ניקיון, היגיינה אישית, תברואה, מניעת זיוף חומרי הגלם ומערכת לשמירת ביטחון המזון (Food security) ועוד.

תכולת השירות:

  • הקמת מערכת לניהול בטיחות מזון אשר תאפשר למפעל לזהות ולשלוט בגורמי הסיכון בכל שלבי התהליך:
    • ביצוע סקר תשתיות ותברואה בארגון תוך הגדרת סדרי עדיפויות לטיפול
    • הכשרת הנהלת הארגון וחברי צוות בטיחות המזון ע"פ התקנים הרלוונטים
    • סיוע בהכנת תרשימי תהליכים ותיאורי מוצר המשמשים לבנית מערכת ניהול בטיחות המוצר
    • ליווי צוות בטיחות המזון בארגון במהלך ניתוח גרמי הסיכון וקביעת נקודות הבקרה הקריטיות. שלב זה כולל ביצוע ניתוחי תהליך (HACCP) לקביעת הסיכונים בשלבי העבודה השונים ואיתור נקודות בקרה קריטיות
      (CCP / oPRP) תכנון פעולות הניטור, תיקוף ואימות
    • סיוע בעדכון נהלים והוראות עבודה ושילובם במערכות ניהול קיימות בארגון (ת"י 9001 וכדומה)
    • ביצוע מבדקים פנימיים לבחינת ישום המערכת והטמעתה ועזרה בתיקון הליקויים
    • ליווי הארגון במבדקים חיצוניים של גורמי אכיפה (מכון התקנים, שירותים וטרינרים, FDA, וכו') וסיוע בהכנת הפעילות המתקנת עד לקבלת האישור הנדרש
  • יעוץ מקצועי וליווי מערכות ניהול מערכות ניהול בטיחות מוצר קיימות בנושאים כגון: הערכת סיכוני בטיחות מוצר בתהליכי העבודה בארגון, ביצוע סקר תשתיות וסיוע במציאת פתרונות, הנחייה לכתיבת מפרטים, שדרוג נהלים והוראות, ניתוח מקרי אי התאמה בבטיחות המוצר וסיוע במניעת הישנות הבעיה, מבדקי בטיחות מוצר ועוד.
     

חזרה לשרותי הייעוץ שלנו

עבור לתוכן העמוד