צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

לי זה לא יקרה - מניעת אסונות בתעשיית המזון

סוג: הרצאה
משך: שעה עד ארבע שעות
קהל יעד: לשילוב במסגרת יום עיון או סדנא פנים ארגונית, כהרצאת אורח
תמצית: הרצאה משכנעת מאד הנוגעת במהות מניעת אירועי בטיחות מזון, באמצעות הצגת מודל "בסיס הפירמידה"
הערה: ניתן להתאים לכל רובד בארגון. מתאים גם לקהלים גדולים

הרצאה זו מיועדת לעובדים בתעשיית המזון ומטרתה להעלות את המודעות למקומו של העובד בשמירה על כללי הגיינה ותברואה כמנוף לשינוי התנהגותי.

משך ההרצאה הוא שעה עד ארבע שעות. היא מלווה במצגת מאירת עיניים הממחישה את התכנים המועברים. שיטת ההרצאה פרונטאלית אינטראקטיבית ובמהלכה מתקיים דו שיח עם העובדים הכולל הפעלות להמחשה.

ניתן ומומלץ לשלב בה דוגמאות ותמונות מחיי הארגון במטרה לחזק את המסרים.

עיקרי התכנים:

  • דוגמאות מהשטח של אירועי בטיחות מזון. ניתן לשלב גם דוגמאות מחיי הארגון
  • הצגת מודל הפירמידה המוכיח שריבוי מצבי סיכון וחריגות מנוהל יוצר פוטנציאל סטטיסטי לאירועי איכות ובטיחות מזון משמעותיים וחמורים. הצגת המודל מלווה בהפעלה הממחישה את הבסיס הסטטיסטי ואת עיקרון ניהול הסיכונים.
  • הצגת מצבי סיכון באמצעות תמונות. ניתן לשלב במצגת תמונות מהארגון.
    הצגת הרעיון של מערכת ניהול בטיחות מזון המבוסס על HACCP כמקור לקביעת מערכת הנהלים והכללים של הארגון.
  • דיון בסוגיה: "מדוע אנשים לא תמיד מקיימים את כל הדרישות?" המחשת חשיבות קבלת החלטות בשטח. בהרצאה נעשה שימוש בהתנהגות בזמן נהיגה ותאונות דרכים כמטפורה לבטיחות מזון. השוואה זו ממחישה את הגורם האנושי ואת הנכונות לקחת סיכונים.
    דיון בקשר הישיר בין עמידה בדרישות מערכת הניהול לבין הסיכוי שהארגון יגרום לפגיעה בלקוח.
    ניתן, לפי בקשת הארגון, לשלב בתכנים גם מניעת תאונות עבודה. המודל המוצג תומך בנושא זה והשינוי ההתנהגותי נותר כבסיס למניעה.
עבור לתוכן העמוד